Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Варна и "Фондация за устойчиво развитие" - Варна и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
Природен парк Аспарухово
Аспаруховият мост е сборен пункт на търсачите на силни усещания
Аспаруховият мост е сборен пункт на търсачите на силни усещания

До него може да се достигне за 15 мин. с лек автомобил или автобус № 17 и 17 “А” от центъра на града, като се премине по най-големия мост на Балканите - “Аспаруховият мост”, над канала, свързващ Девненското езеро с Черно море или центъра с кварталите Аспарухово и Галата. Тава е най-дългия мост в България.

Местният клуб по екстремни спортове, “Адреналин”организира всяка неделя бънджи скокове, http://clubadrenalin.com/. Ако само споменаването на подобна атракция ви повдига адреналина, поне се полюбувайте на оставащият зад вас градски контур или обърнете поглед към останките от издигнатия от основателя на българската държава, Аспарух защитен вал срещу нашествията на византийската флота.

В комплекс Маймунарника, на учебната база в местността Фичоза, край хижа Ветеран, ще ви научат да си движите по опънати въжени мостове между дърветата, хоризонтална стълба, плаващи греди, въже опънато до морето. По него като в сцена от Джурасик парк ще се спуснете до вълните.

Последна актуализация на 21.12.2004